home onze wandelclub privacy verklaring bestuur lid worden jaarprogramma info tochten clubwinkel links

Terug naar: Jaarprogramma - Tochten Overzicht

Den Ouwen Uil Tochten - zondag 3 april 2022

Praktische Informatie


Datum: Zondag 3-4-2022
Startplaats: Parochiecentrum Den Uil
                  Dreveneind 1, 2910 Essen, Essen

Starturen: vrij tussen 07:30 u en 15:00 u
Aankomst voor: 18:00 u

Inschrijving: € 2,00, leden erkende wandelfederaties € 0,50 korting op vertoon lidkaart.

 

Bereikbaarheid

- E19 Antwerpen-Breda; afrit 5; Brecht-Wuustwezel;
   richting Wuustwezel volgen, vervolgens richting Achterbroek en marspijlen volgen.
- A12 Antwerpen-Bergen Op Zoom; afrit Stabroek
   richting Kalmthout, marspijlen volgen.

Tocht Informatie


Route omschrijving 2022
4 km: Over volledig verharde rustige wegen, er is geen rustpost voorzien.

7 km: Langs rustige landelijke wegen en op de Raaiberg komen ze langs het galgenrad. Zo naar de rust, waarna een stukje van de Horendonkse bossen worden doorkruist om alzo terug het startlokaal te bereiken.

12 km: Zelfde als 7 km, maar maakt vanuit de rustpost een lus van 5 km doorheen de Horendonkse bossen. Merkwaardige steen uit de smokkeltijd: De Strontpaal, een gedenksteen aan het Klaveren Vrouwke.

15 km: Verharde en onverharde landbouwpaadjes, stappen letterlijk een paar honderd meter op de grenslijn, waarna zij een grotere lus doorheen de Horendonkse bossen maken. Na een tweede maal de rustpost aangedaan te hebben, volgen ze verder de route van de 7 en 12 km.

18 km: Volgen de 15 km tot de rust. Doen een lus van 6 km door het bos (iets groter dan diie van 15 km), tot 2e maal rust en gaan dan binnen met de 25 en 35 km via een grote omweg door het bos.

25 km: Trekken de landbouwstreek in, via mooie wegeltjes langs de Turfvaart en de Aa komen zij op de eerste rustpost bij FC Horendonk. Even later sluiten ze aan bij de 18 km stappers die ze verder volgen tot het einde.

34 km: Via de route van de 25 km, na splitsing komen zij langs Mariënville in Nieuwmoer voor een eerste rustpost. Nadien langs Magerman en Venetië, steeds rustige verharde en onverharde landbouwwegen. Tenslotte sluiten ze aan bij de 25 km, deze volgen zij tot het einde.