home onze wandelclub bestuur lid worden jaarprogramma info tochten clubwinkel links

Terug naar: Jaarprogramma - Tochten Overzicht

Rose Gronontocht - Walk2Gethertocht

Praktische Informatie


Datum: zondag 8 oktober 2017
Startplaats: Parochiecentrum
                  St-Jansstraat 146, Essen Wildert

Starturen: vrij tussen 06:30 u en 15:00 u
Aankomst voor: 18:00 u

Inschrijving: 1,50 euro voor niet-leden, korting 0,40 euro op vertoon lidkaart erkende wandelfederatie

 

Bereikbaarheid

- E19 Antwerpen-Breda; afrit 5; Brecht-Wuustwezel;
   richting Wuustwezel volgen, vervolgens richting Achterbroek en marspijlen volgen.
- A12 Antwerpen-Bergen Op Zoom; afrit Stabroek
   richting Kalmthout, marspijlen volgen.
- Trein: station Wildert op lijn 12 Antwerpen Essen;
            start op 500 m van station.

Tocht Informatie


Rose Gronontocht 2017

De 6 km: gaat traditioneel naar de Wildertse Duintjes, een mooie bosomgeving met een wirwar aan wandelpaadjes.

De 12 km: gaat door een landelijke en beboste omgeving naar het klooster van de Redemptoristen. Daar is een rustplaats voorzien in de Rouwmoerhoeve en wandelen we door de meer dan honderd jaar oude kloostertuin die nu in bezit is van Kempisch Landschap en waar grote vernieuwingswerken aan de gang zijn. Terug naar de startplaats wandelen we door de weekendzone en de Wilderste Duintjes (met een wirwar aan wandelpaadjes).

De 18 km: maakt een lus door een hoofdzakelijk open landbouwstreek. We wandelen langs een beek die hier de Oude Moervaart heet en later overgaat in de Spillebeek die dan in Nederland luistert naar de naam De Zoom (van Bergen op Zoom). Ook andere benamingen herinneren ons aan het verleden met turfwinningen in deze streek. Zo bvb. de Papenmoer. Ook de benaming Wolfsheuvel doet denken aan een ruig verleden.

De 25 km: gaat langs de Groenendries naar de noordelijke uitlopers van het gebied van de Kalmthoutse Heide. Via de Staartse Duinen en de Wolfshoeve bereiken we het Nederlandse Huijbergen waar een rustplaats voorzien is. Op de terugweg gaan we over een hoge duin, de Pilberg, een kampduin zoals er rond Huijbergen veel liggen. Ook hier herinneren veel namen aan de turfwinningen uit het verleden.

De 35 km: maakt een erg mooie lus van Huijbergen naar het gebied van de Staartse Heide en de Kleine Meer, een gebied waar onlangs grote werken uitgevoerd zijn om de streek zijn oorspronkelijk uitzicht terug te geven. Via Kortenhoeff met enkele mooie vennen en het Eiland keren we terug naar Huijbergen.