home onze wandelclub bestuur lid worden jaarprogramma info tochten clubwinkel links

Terug naar: Jaarprogramma - Tochten Overzicht

Den Ouwen Uil Tochten - Walk2Gethertocht

Praktische Informatie


Datum: zondag 3 april 2016
Startplaats: Parochiecentrum
                  St-Dreveneind 1, Essen (Horendonk)

Starturen: vrij tussen 08:00 u en 15:00 u
Aankomst voor: 18:00 u

Inschrijving: 1,50 euro voor niet-leden, korting 0,40 euro op vertoon lidkaart erkende wandelfederatie

 

Bereikbaarheid

- Openbaar vervoer: Bus LIJN nr 670, halte kleuterschool/Postbaan, op zo’n 500 m van het startlokaal.

Tocht Informatie


De tocht vertrekt in de parochiezaal van Essen Horendonk. Horendonk welk in de volksmond “Den Uil” genoemd wordt. De naam van de tocht is genoemd naar een boerderijtje dat vroeger in dit gehucht stond.
Algemeen kunnen we stellen dat de tocht een afwisseling is van rustige landbouwwegen, al of niet verhard, en van kleinere bospaadjes. Alle afstanden vertrekken via Scham naar het bos. Afhankelijk van de gekozen afstand doen de wandelaars een langer of minder lang stuk door de Horendonkse Bossen om zo de eerste rustpost te bereiken. Deze is in een mooi omgebouwde schuur van een boerderij.
Alle afstanden, behalve de 7 km, maken aldaar een lus over een stukje onverharde landbouwwegen en komen vervolgens door het bos op de grens met Nederland. Daar zien ze de “Strontpaal”, een monument en infohuisje als herinnering aan de kat en muisspelletjes tussen smokkelaars en douaniers. Nadien nog flink wat bospaadjes en zo komen ze weer aan de rustpost aan de boerderij.
De 12 en 17 km-stappers gaan van daaruit samen met die van de 7 km over landbouwwegen en langs de Turfvaart terug naar het startlokaal.
De 20 km gaat samen met de 26 en 35 km richting Roosendaal(Nederland). In de bossen splitst de 20 af van de rest en de 26- en 35tigers gaan verder over onverharde landelijke wegen naar Thorhonk, de kantine van de atlethiek en wandelclub in het sportpark.
Van hieruit doet de 35 km een lus over afwisselend onverharde bos- en landbouwpaadjes. Na nogmaals rust in Thorhonk gaan ze samen met de 26 km langs het Katteven en rond het Roozenven en sluiten dan aan bij de 20 km. Over bos- en smalle heidepaadjes komen ze aan de Gerdahoeve, een hoeve met wel een heel speciale dakstructuur. Op deze rustpost kan geproefd worden van allerlei soorten ambachtelijk gemaakte ijssoorten. Na deze controle sluiten ze aan bij de andere afstanden en gaan evenzo over landelijke wegjes en langs de Turfvaart terug naar het startlokaal.